Eetstoel baby

Als je met een eetstoeltje de baby een eetplek wil geven, heb je twee opties. Zo zijn er eetstoelen met een eigen eettray, maar zijn er ook eetstoeltjes die je aan de tafel zet. Ze hebben alle twee hun eigen voor- en nadelen. Een eetstoel met een eigen tray is vaak eenvoudiger te reinigen en veiliger omdat het kindje zich niet zo eenvoudig kan afduwen. Als je met een eetstoel de baby aan de tafel zet, leert het kindje sneller sociaal (tafel)gedrag aan en is de overstap nadien veel kleiner. Het handigste is het als je de tray kan bevestigen en losmaken en vrij kan overschakelen. Ook dan blijft het wel belangrijk om met een goede eetstoel de baby van een comfortabele en veilige zit- en eetplek te voorzien. Wij leggen het een en ander uit en geven alvast een aantal goede eetstoelen mee, waaronder de Bloom eetstoel en de Stokke baby en peuter eetstoel.

Aankoopadvies bij het eetstoeltje voor baby en peuter

Het kopen van een goede eetstoel voor de baby kan best lastig zijn, onder andere omdat de geldende Europese normen vaak niet zo heel ver gaan en weinig vertellen over hoe veilig de eetstoel voor de baby ook effectief is. Wij helpen je dan ook bij het maken van de beste keuze. Niet alleen door onderstaand aankoopadvies, maar ook met behulp van bovenstaande producten die wat ons betreft zeker een goede keuze zijn.

In de eerste plaats raden wij aan om een meegroeistoel aan te schaffen. Een klassiek eetstoeltje voor baby gebruik je tot het kindje zo’n drie jaar oud is en gaat vervolgens naar het containerpark. Nadien moet je een nieuwe stoel kopen. En dan nog een. Met een meegroeistoel heb je een eetstoel voor baby, een knutselstoel voor de peuter, een eetstoel voor de tiener en soms zelfs een goede stoel voor de volwassene. Je koopt zo’n meegroeiend eetstoeltje voor baby bij Dreambaby, bol.com of elders op het internet. Als je weinig plaats in huis hebt, kies dan meteen ook voor een inklapbare eetstoel voor je kind.

Daarnaast adviseren we om altijd goed te letten op het tafelblad van de eetstoel voor baby. Het is handig als je het tafelblad snel kan bevestigen, verwijderen en verstellen. Wij raden aan om te kiezen voor een tafelblad met opstaande randen, maar zonder allerlei geultjes waarin etensresten onhygiënisch achter kunnen blijven. Nog handiger is het als het tafelblad gewoon in de vaatwasser mag.

Vervolgens speelt de veiligheid van een baby en peuter eetstoel natuurlijk een belangrijke rol. Wettelijk gezien is een tuigje niet eens verplicht en in de praktijk zijn er verschillende soorten tuigjes voorzien, bijvoorbeeld met een verstelbare band, een driepuntsgordel, een vijfpuntsgordel en schouderbanden die in het kruis worden vastgemaakt. Hoe dan ook moet de kleine goed vast zitten en mag hij er niet zomaar uitglijden als hij even onderuitzakt. Wij raden daarom aan om een eetstoeltje voor de baby altijd even uit te testen. Ga je online een eetstoel voor de baby kopen? Dan zijn bovenstaande producten een goed idee.

Let ten slotte altijd op de bekleding van het eetstoeltje voor de baby. Het belangrijkste is het dat de bekleding eenvoudig schoon te maken is. Dat wil zeggen dat de bekleding best geen naden, plooien of spleten heeft, afneembaar is en in de wasmachine kan. Zo’n kleine kan nu eenmaal nogal kliederen. Er zijn ook bekledingen die geplastificeerd zijn en eenvoudig te reinigen zijn met een natte doek. Bij sommige fabrikanten is de bekleding ook apart verkrijgbaar. Dan kan het eetstoeltje de baby nog steeds van een eetplaats voorzien terwijl alles in de was zit. Let daarnaast altijd op het comfortniveau. Het is natuurlijk net zo leuk als het kindje lekker zachte kussentjes heeft. Ook hier kan je het beter even voelen, maar bij bovenstaande eetstoeltjes voor baby’s zit je alvast zeker goed.