Ikea kinderstoelen

De IKEA kinderstoel is functioneel, veilig en staat uitstekend in je woning. Het is een meerwaarde voor je interieur en het hoeft zeker niet onder te doen voor de dure kinderstoelen van andere fabrikanten. IKEA heeft verschillende kinderstoelen in zijn assortiment, inclusief leuke meegroeikinderstoelen die doen denken aan een eigen Trip Trap stoel van IKEA. Ondanks de hoge kwaliteit van de IKEA kinderstoel, is het IKEA kinderstoeltje toch gewoon heel kwalitatief en voldoet het aan alle verwachtingen. Wij snuisterden doorheen het aanbod en vonden volgende leuke en goedkope IKEA kinderstoeltjes die we toch zeker even willen toelichten. Bekijk intussen zeker ook even de stoelverkleiner van IKEA.

Over de Ikea kinderstoel

Iedere Ikea kinderstoel is gemaakt door een van de vele designers van IKEA. Hier vind je met andere woorden geen andere merken terug. Wij besparen je de moeite: ga niet op zoek naar een Trip Trap stoel bij IKEA, maar er zijn natuurlijk wel voldoende leuke alternatieven. Voor elk budget is er een Ikea kinderstoeltje terwijl de hand van topontwerpers als Carina Bengs (studeerde ruim dertig jaar geleden aan de technische school van Carl Malmsten en winnaar van de prijs Excellent Swedish Design) en Carl Öjerstam (designer die ook werkt voor Tupperware, Vodafone en andere grote bedrijven) duidelijk te herkennen is.

Kenmerkend voor de Ikea kinderstoel is de uitgebreide focus op de veiligheid van het kind. Net zoals de andere kinderproducten van IKEA moeten ook de Ikea kinderstoelen aan de strengste eisen ter wereld voldoen. Alle Ikea kinderstoelen worden uitgebreid getest en aan controles onderworpen, waarbij ze minimaal aan alle toepasselijke wetten en normen moeten voldoen. Jaarlijks voert IKEA meer dan 1.000.000 tests uit in de testlabo’s in Shanghai en Älmhult, waar 250 medewerkers toezien op de veiligheid van de Ikea kinderstoelen en andere producten van IKEA. Daarnaast werkt IKEA ook samen met onafhankelijke gecertificeerde testlabo’s die maar al te graag een oogje in het zeil houden.

De eisen die IKEA aan de IKEA eetstoel en de IKEA kinderstoelen stelt, zijn bovendien vaak strenger dan de nationale en Europese regels en normen. Om zo’n hoogwaardige vorm van veiligheid te waarborgen, werken de ontwerpers nauwgezet samen met productontwikkelaars en ingenieurs. Voor iedere Ikea kinderstoel wordt er een risico-evaluatie uitgevoerd waarbij men rekening houdt met het onbesuisd gedrag dat kinderen al eens aan de dag kunnen leggen.

Daarnaast houdt men bij het ontwerp van de Ikea kinderstoel ook rekening met bijzondere situaties, zoals de chemicaliën die vrijkomen bij brand, de slijtvastheid, de wasbestendigheid enzovoort. Deze informatie is steeds op de productpagina weergegeven. Daarnaast denkt IKEA voortdurend na over de milieu-impact van hun Ikea kinderstoel. Niet voor niets is het hout van de Ikea kinderstoel afkomstig van duurzaam beheerde bossen.

Ondanks de strenge eisen die IKEA aan de Ikea kinderstoelen oplegt, ziet de IKEA kinderstoel er ook nog eens goed uit. Vaak wordt de Ikea kinderstoel ontworpen om naadloos aan te sluiten bij een interieurlijn en dit maakt de Ikea kinderstoelen toch wel uniek. Waar andere fabrikanten vaak een kinderstoel ontwerpen die moeite heeft om in een interieur zijn plaatsje te vinden, maakt de Ikea kinderstoel integraal deel uit van je interieur. En dat ongeacht of je nu houdt van een modern, klassiek, landelijk of industrieel interieur. Niet voor niets houden wij van de IKEA kinderstoel en raden wij de IKEA kinderstoelen zeker aan.