Meegroeistoel

Met een goede meegroei kinderstoel kan je veel geld besparen, terwijl zo’n meegroeistoel ergonomisch gezien vaak niet hoeft onder te doen voor de andere kinderstoelen. Bovendien is een meegroeistoel ook een ecologische keuze en beperk je de afvalstromen, zeker als je kiest voor een recyclebare meegroeistoel die je gebruikt tot de kleine gaat studeren of het huis uit is. Sommige meegroeistoelen gebruik je tot de kleine zo’n 150 kilogram weegt. Tegen dan heeft de kleine al veel plezier aan de tafel mogen beleven, dus je haalt het geld er echt wel uit.

Over meegroeistoelen

Meegroeistoelen zorgen ervoor dat je niet elke paar maanden een nieuwe stoel moet kopen omdat die kleine nog maar eens een groeispurt krijgt. Een meegroeistoel is vaak net iets duurder dan een ander kinderstoeltje maar zorgt toch al snel voor een mooie besparing. Bovendien is het ook gewoon beter voor het milieu als je niet voortdurend kinderstoeltjes op de schroothoop gooit.

Toch is het belangrijk om op het een en ander te letten, zeker als je de beste meegroeistoel wilt kopen. Let er dan ook altijd op dat de meegroeistoel voldoende stevig is en dat het eetblad goed aan de meegroeistoel is bevestigd. Kies daarnaast alleen voor een meegroeistoel waarvan de rugleuning recht is en zorg er zeker voor dat er geen scherpe stukjes op vastzitten. Voor je het weet is je kindje anders een oogje kwijt. Als je twijfelt over wat een goede meegroeistoel is, kan je hierboven even een kijkje nemen.

Ook als je de beste meegroeistoel hebt, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Leg bijvoorbeeld even een zeil onder de meegroeistoel. Kindjes vinden het vaak interessant om te zien hoe zo’n papje, een bekertje of de kat van de tafel valt en vervolgens veel kabaal maakt. Het is beter dat je dit voorkomt en op die manier blijft de vloer ook nog eens proper. Zorg er daarnaast voor dat je kindje de meegroeistoel niet omver kan duwen en plaats het niet te dicht bij een kast of de muur. Stel het voetensteuntje ook zo af dat het steun geeft zonder dat het kindje rechtop kan staan. Voor je het weet krijg je anders een verrassende houdini-act te zien. Je kindje niet alleen laten, kan natuurlijk ook helpen om ongevallen te voorkomen.