Rieten kinderstoel

Een hoge kinderstoel met rieten zitting ziet er goed uit en dat heeft het te danken aan de natuurlijke uitstraling. Als een kinderstoeltje riet als basismateriaal heeft, is het bovendien ook nog eens vederlicht en eenvoudig van de woon- naar de kinderkamer te verplaatsen. Toch is een rieten kinderstoel nog niet helemaal ingeburgerd. Wij helpen je om een hoge kinderstoel met rieten zitting te vinden en geven je onze persoonlijke favorieten mee.

Waarom een rieten kinderstoel riet toch niet bevat

Hoewel we spreken van een rieten kinderstoel of van een hoge kinderstoel met rieten zitting, is het opvallend dat zo’n kinderstoel riet niet bevat. Dat komt omdat riet in feite helemaal niet geschikt is om meubels mee te maken. Dat is wel het geval voor rotan dat sterk lijkt op riet, maar toch iets helemaal anders is. Riet is immers een waterplant en niet bruikbaar voor het maken van meubels. Rotan is een liaan dat in tropische regenwouden groeit en ongelofelijk sterke eigenschappen heeft. Het binnenste van die liaan wordt pitriet genoemd en is geschikt voor het maken van meubels, waardoor we in de volksmond eigenlijk foutief spreken over een rieten kinderstoel. Ook hierboven gaat het in feite om pitriet en niet om een echte rieten kinderstoel.

Hoe dan ook heeft een rotan of rieten kinderstoel veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een ecologische keuze, wat meteen een van de redenen is waarom IKEA de rieten kinderstoel promoot. Daarnaast is een rieten kinderstoel eenvoudig te onderhouden. Een nadeel is dat je een rieten kinderstoel niet in de regen mag laten staan.